A napelemes ledes lámpa elterjedése

A kerti világítás kialakítása számomra is egy hosszútávra szóló jelentős döntés volt, amit nagyon sok töprengés előzött meg. Azért, hogy neked kevesebb álmatlan éjszakád legyen emiatt, összeszedtem azokat a tényeket, amik alapján én az erős fényű kerti szolár lámpák mellett döntöttem. A kültéri napelemes világítás ugyanazokat az előnyöket nyújtja, mint az elektromos világítás, de azon túl is számtalan izgalmas és hasznos tulajdonsága van. Akkor nézzük sorban ezeket :-)

1, Extra könnyen telepíthető

Egy mozgásérzékelő napelemes lámpa remek lehetőség azoknak, akik világítást szeretnének olyan helyekre, ahol nincs elektromos áram, vagy ahová bonyolult és drága vezetéket kihúzni. A vezetékes világítás felszerelése időigényes és költséges, míg a napelemes ledes lámpa önállóan működik, ezért pár pillanat alatt beüzemelhető bárhol. Ez azt is jelenti, hogy könnyen és költség nélkül bármikor áthelyezhetők egyik helyről a másikra. A napelemes kültéri led lámpa különösen népszerű a kertekben, mivel ott általában nincs hálózati vezeték.

2, Esztétikus

A napelemes ledes lámpa technológiai fejlődése töretlen. A solar lámpák ugyan olyan stílusosak és vonzóak, mint a vezetékes társaik. A lámpákkal kiemelhetők bizonyos területek: kerti utak, sziklakert, látványos cserje, medence… Egy mozgásérzékelő napelemes lámpa reflektorával pedig csak akkor világítasz meg területeket, amikor tényleg szükség van rá.

3, Biztonságos

A napenergiával működő világítás közvetlenül a naptól töltődik, így már nincs szükség áram kábelekre. A modern vezetékes világításhoz használt technológiák ugyan nagymértékben csökkentették az áramütés veszélyét még nedves környezetben is, de a napelemes technológia ezt a veszélyt teljesen nullára csökkenti. A napelemes ledes lámpa nem jelentenek veszélyt sem a gyermekekre, sem a kutyákra-macskákra vagy egyéb háziállatra.

4, Költségkímélő

A napenergiával kapcsolatban nincsenek energiaszámlák, mindegy, hogy kerti lámpáról vagy erős fényű kerti szolár lámpa használatáról beszélünk. Nincs szükség szakemberre, villanyszerelőre sem a kivitelezésnél, sem az áthelyezésnél, ami a vezetékes rendszereknél az egyik legnagyobb költség. A közhiedelemmel ellentétben egy napelemes kültéri led lámpa nem igényel állandó közvetlen napsütést, valamennyi típus fel tud töltődni árnyékban is.

5, Védi az értékeket

Egy napelemes ledes lámpa sötétedés után egészen hajnalig folyamatosan vagy mozgást érzékelve világít az év minden napján. A házad akkor is lakottnak tűnik, ha rövidebb vagy hosszabb ideig nem vagy otthon.

6, Alacsony karbantartási igény

Nem kell aggódnod a drága vagy fárasztó karbantartás miatt. Nincs véletlen kábelátvágás, nincs elromlott tápegység, nincs áramszünet… A napelemes ledes lámpa akkumulátora automatikusan töltődik a nappali órákban, majd alkonyatkor táplálja a lámpákat, így évekig problémamentes teljesítményre számíthatsz.

7, Korlátlan áramforrás

A napelemes lámpák a működésükhöz szükséges tiszta és ingyenes energiát közvetlenül a Napból nyerik. A vezetékes lámpákkal ellentétben nálunk nincs áramszünet, folyamatosan működnek minden éjszaka, az év 365 napján.

Plusz 1, Környezetbarát zöld alternatíva

A globális felmelegedésért a szakemberek a nem megújuló energiafelhasználást teszik felelőssé. A napenergiával történő világítás lehetőséget kínál számodra az egyre nagyobb mértékű megújuló energia használatára, a környezetünk védelmére, így ez egy fontos befektetés lehet részedről a föld jövőjébe.

Ha menő világítást szeretnél a kertedbe, a házad vagy irodád köré, ha nem szeretnél plusz energia számlát, ha egyszerűen és gyorsan szeretnéd és még a környezeted védelme is érdekel, akkor egy napelemes kültéri led lámpa jó választ lesz számodra.